BURSA / OSMANGAZİ - Bursa Emek Anaokulu

BEYAZLAR ÖĞLE GRUBU " ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ PROJESİ"

Okul öncesinde robotik kodlama, çocuklar için tasarım düşünme, problem çözme ve kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program çocukların zihinlerini açık tutarak, merak duygularını tatmin etmeyi hedefler. Ayrıca Robotik kodlama eğitimleri, çocukların el-göz koordinasyonu gelişimine yardımcı olur. Bu gibi eğitimler, çocukların işbirliği ve takım çalışması becerilerinin gelişmesine de yardımcı olur. Bu bağlamda faydaların yanı sıra, robotik kodlama eğitimleri, çocukların öğrenme sürecine eğlenceli bir boyut katmakta ve onları öğrenmeye teşvik etmektedir. Sınıfımızda uyguladığımız robotik kodlama eğitimleri sadece kağıt üzerinden değil eğlenerek öğrenmeyi amaçlayarak çeşitli materyaller ile ve teknolojiyi kullanarak uygulanmaktadır. Çocukların öğrendikleri bilgiyi hayata geçirebilmesi için görsellerle ve robot vs. gibi materyaller ile uygulamalı olarak pekiştirmesi sağlanmıştır.

23-02-2024

Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 10:23 - Görüntülenme: 76